Κάντε εγγραφή στο Podcast μας και ανακαλύψτε περισσότερες ιστορίες που θα σας εμπνεύσουν!

Podcast S2E7 – Η ιστορία αγάπης που πάντα με συγκινεί και με εμπνέει για τη δύναμη της

Αυτή η ιστορία μας έρχεται από τον 11ο αιώνα και μιλά στις καρδιές μας μέχρι σήμερα! Με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων επέλεξα την αγαπημένη μου ερωτική ιστορία και σας την παρουσιάζω συνοπτικά σε αυτό το podcast. Εσείς έχετε κάποια που να σας εμπνέει; Μοιραστείτε τη μαζί μου στο podtales.gr και στα social media.

Θυμάμαι να βλέπω την παράσταση “Αβελάρδος και Ελοΐζα” στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη το 2015. Επί σκηνής ο Γιώργος Γλάστρας, η Ελένη Κοκκίδου και η Χριστίνα Μαξούρη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Καλαβριανού. Μια ιστορία αγάπης που προερχόταν από τον Μεσαίωνα και αφορούσε τον Αβελάρδο και την Ελοΐζα, δυο πρόσωπα που η αγάπη τους ήταν “αμαρτία”. Ακόμη και στο τέλος της ζωής τους, η επιθυμία τους να θαφτούν μαζί δεν εισακούστηκε παρά μόνο 700 χρόνια αργότερα. Σήμερα ο χώρος στον οποίο αναπαύονται μαζί είναι επισκέψιμος και βρίσκεται στο Παρίσι. Εκεί συρρέουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο για να δουν από κοντά την απόδειξη ότι κάποτε υπήρξε μια τόσο δυνατή αγάπη.

Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα, ο σαραντάχρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η δεκαεξάχρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ, ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή, το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα, αποτέλεσαν, 500 χρόνια πριν γραφτεί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, το ζευγάρι-σύμβολο της αιώνιας αγάπης. Αυτό που τους καθιστά μοναδικούς σε σχέση με τους σαιξπηρικούς ήρωες, είναι πως υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα και όχι προϊόντα μυθοπλασίας.

Ακούστε το podcast όπου πολύ σύντομα αναφέρομαι στα πιο σημαντικά γεγονότα της αγάπης αυτής.

Ακολουθήστε το Podcast – Podtales στην πλατφόρμα από την οποία σας αρέσει να ακούτε τα αγαπημένα σας Podcast ή στα Social Media για να μένουμε σε επαφή.

Εγγραφή στο Podcast: Spotify | Apple PodcastsGoogle Podcasts
Ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook | Instagram | TikTok


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το Podtales στο mail σου!