Κάντε εγγραφή στο Podcast μας και ανακαλύψτε περισσότερες ιστορίες που θα σας εμπνεύσουν!

Προτάσεις ελληνικών podcast για το 2024

Είναι ίσως αυτονόητο να πούμε πόσο αγαπούμε τα podcast και πόση όμορφη συντροφιά μας κρατάνε όταν θέλουμε να γεμίσουμε τον κενό χρόνο ενός ταξιδιού, όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε, όταν ξυπνάμε το Σαββατοκύριακο και ενώ κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού… Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Ευτυχώς, όμως, η λίστα που αφορά τις αγαπημένες μας εκπομπές είναι συγκεκριμένη και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες προτάσεις.

Art Podcast – Άκου την Τέχνη

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι από τις περιπτώσεις που έχουν μεταφέρει όλη τη ραδιοφωνική εμπειρία τους σε ένα podcast-διαμάντι που αξίζει να ακούσουν όσοι αγαπούν την τέχνη.

Αξιόλογες συνεντεύξεις με σπουδαίους ανθρώπους από το χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας, της υποκριτικής. Δεν καταλαβαίνεις πότε περνά η ώρα και γι’αυτό είναι το πρώτο από τις προτάσεις μας!

Μετράει ήδη πάνω από 100 επεισόδια, οπότε μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά σε αμέτρητες στιγμές σας.

Μικροπράγματα – Lifo Podcasts

Το Podcast του Άρη Δημοκίδη είναι από τα podcast που σε απορροφούν όσο ένα καλό ντοκιμαντέρ. Το storytelling του είναι μοναδικό και ο συνδυασμός με την ηχητική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κάνουν μια ακόμη άψογη επιλογή για να περάσετε τον χρόνο σας. Θ

έματα της επικαιρότητας ή βγαλμένα από το χρονοντούλαπο με προσεκτική ματιά και πολύπλευρη παρουσίαση. Αν δεν το έχετε ακούσει, εσείς χάνετε!

Αλλά λογικά έχοντας ξεπεράσει ήδη το 1.000.000 ακροάσεις, είμαστε σίγουροι ότι κάπου, κάπως το έχετε δει και ακούσει.

ΙSTORIMA – Προφορικές ιστορίες

Το Istorima είναι ο τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων και να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία. Ο τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες –ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές– που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους αλλά και στην κοινή μας ιστορία. Ιδρυτικός Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Έπεσε στην αντίληψη μας πολύ πρόσφατα και είναι όσα ακριβώς υπόσχεται. Μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που θέλεις να ακούσεις από μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Mind your Mind

Ο Κωνσταντίνος έχει ένα ηχόχρωμα φωνής που μπορεί να τρυπώσει στο μυαλό σου και τελικά να σε πείσει να κάνεις ένα βήμα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Θέματα που αφορούν την προσωπική μας ανάπτυξη δοσμένα με πρακτικό τρόπο, σαν σύντομους οδηγούς επιβίωσης στην καθημερινότητα.

Ακούγεται υπέροχα το πρωί όσο ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

GiatiOxi

Το GiatiOxi είναι ένα ελληνικό podcast για να εμπνέεσαι, να μαθαίνεις, και γιατί όχι, να βλέπεις τη ζωή και αλλιώς! Έχει δημιουργηθεί από τη Δέσποινα Κανάκογλου, η οποία ήταν από τις πρώτες που εμπιστεύτηκε αυτόν τον τύπο περιεχομένου και το υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια.

Πρόσφατα έκανε αλλαγές στο design του και υπόσχεται ακόμη καλύτερο περιεχόμενο, ενώ στο site του podcast μπορείτε να διαβάσετε και άρθρα για μια καλύτερη ζωή.

Άλλο ένα podcast

Θωμά αν το βλέπεις, σ’αγαπώ. Ένα podcast που ντρέπομαι που το λέω αλλά μπήκε στη ζωή μου μέσα στο 2023, μιλάμε για τέτοιο ναυάγιο ζωής. Σε κερδίζει από την πρώτη ακρόαση. Σχολιάζει θέματα που παρατηρεί γύρω του με τον δικό του κωμικό τρόπο και ασχολείται και με την επικαιρότητα.

Το ομολογώ, είχα πολύ μικρή εμπειρία με κωμικά podcast, αλλά ο Θωμάς Ζάμπρας με έπεισε να κλείσω εισιτήριο σε παράσταση του. Αξίζει πολύ να το ακούσετε, αν δεν το κάνετε ήδη.

Podtales

Γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λένε! Το Podtales είναι το δικό μας σπίτι. Ιστορίες για να θυμάστε και να μοιράζεστε. Άνθρωποι που έχουν κάτι να μας πουν που αξίζει να κρατήσουμε, που έχουν κάτι να μας μάθουν μέσα από τη δική τους ζωή.

Ιστορίες από τον χώρο του πολιτισμού, της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο τότε επιβάλλεται να το ακούσετε.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το Podtales στο mail σου!