Κάντε εγγραφή στο Podcast μας και ανακαλύψτε περισσότερες ιστορίες που θα σας εμπνεύσουν!

Προτάσεις ελληνικών podcast για το 2023!

Είναι ίσως αυτονόητο να πούμε πόσο αγαπούμε τα podcast και πόση όμορφη συντροφιά μας κρατάνε όταν θέλουμε να γεμίσουμε τον κενό χρόνο ενός ταξιδιού, όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε, όταν ξυπνάμε το Σαββατοκύριακο και ενώ κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού… Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Ευτυχώς, όμως, η λίστα που αφορά τις αγαπημένες μας εκπομπές είναι συγκεκριμένη και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες προτάσεις.

Art Podcast – Άκου την Τέχνη

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι από τις περιπτώσεις που έχουν μεταφέρει όλη τη ραδιοφωνική εμπειρία τους σε ένα podcast-διαμάντι που αξίζει να ακούσουν όσοι αγαπούν την τέχνη. Αξιόλογες συνεντεύξεις με σπουδαίους ανθρώπους από το χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας, της υποκριτικής. Δεν καταλαβαίνεις πότε περνά η ώρα και γι’αυτό είναι το πρώτο από τις προτάσεις μας!

Μικροπράγματα – Lifo Podcasts

Το Podcast του Άρη Δημοκίδη είναι από τα podcast που σε απορροφούν όσο ένα καλό ντοκιμαντέρ. Το storytelling του είναι μοναδικό και ο συνδυασμός με την ηχητική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κάνουν μια ακόμη άψογη επιλογή για να περάσετε τον χρόνο σας. Θέματα της επικαιρότητας ή βγαλμένα από το χρονοντούλαπο με προσεκτική ματιά και πολύπλευρη παρουσίαση. Αν δεν το έχετε ακούσει, εσείς χάνετε!

Έλενα Ακρίτα | The Podcast – News 24/7

Η πρώτη φορά της Έλενας Ακρίτα στον κόσμο των Podcasts μέσα από το news247.gr . Η ιδέα προέκυψε από την επιθυμία της να επικοινωνήσει με τους φίλους της και με έναν άλλο τρόπο. Μιλάει για τα πάντα: την πολιτική, την κοινωνία, όσα συμβαίνουν γύρω μας, όσα μας αγχώνουν, μας στεναχωρούν, μας εκνευρίζουν, αλλά και όσα μας κάνουν να χαμογελάμε, να νιώθουμε ζεστασιά, όσα μας ψυχαγωγούν. Για τα δικαιώματά μας ως πολίτες και για τρόπους και τρικ ώστε να γίνει καλύτερη έστω και λίγο η ζωή μας. Το βασικό μυστικό της ευτυχίας είναι να μοιράζεσαι. Ίσως η πιο εύστοχη περιγραφή που διαβάζουμε για αυτό το podcast. Η Έλενα Ακρίτα είναι λες και συζητά μαζί σας τα θέματα της επικαιρότητας, τις προσωπικές της αναμνήσεις και άλλα. Σαν να έχετε κάτσει σε ένα καφέ και έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας όσα της έκαναν εντύπωση από το τελευταίο διάστημα. Αξίζει να το ακούσετε!

ΙSTORIMA – Προφορικές ιστορίες

Το Istorima είναι ο τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων και να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία. Ο τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες –ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές– που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους αλλά και στην κοινή μας ιστορία. Ιδρυτικός Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Έπεσε στην αντίληψη μας πολύ πρόσφατα και είναι όσα ακριβώς υπόσχεται. Μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που θέλεις να ακούσεις από μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ

Οι χρόνιες παθήσεις αποτελούν δυστυχώς ακόμα ένα θέμα ταμπού, ενώ πολλές φορές τα άτομα που είναι υποκείμενα πέφτουν θύματα κοινωνικού στιγματισμού. Ο στόχος του podcast «ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ» είναι να ανατρέψει όλα αυτά τα στερεότυπα προβάλλοντας με τρόπο ενδυναμωτικό, θετικό και επί ίσοις όροις ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Είναι όσα υπόσχεται και ακόμη περισσότερα. Από τα podcast που απολαμβάνουμε πολύ να ακούμε και ευτυχώς όχι μόνο εμείς.

GiatiOxi

Το GiatiOxi είναι ένα ελληνικό podcast για να εμπνέεσαι, να μαθαίνεις, και γιατί όχι, να βλέπεις τη ζωή και αλλιώς! Έχει δημιουργηθεί από τη Δέσποινα Κανάκογλου

Το εξωφρενικά σημαντικό πόντκαστ

Συνεχίζοντας την λαμπρή του πορεία στον αστραφτερό κόσμο του ποδκάστιγνκ, ο Μάκης Παπασημακόπουλος ασχολείται ακόμα με την επικαιρότητα, με νέο φόντο την εισβολή των εξωγήινων σωτήρων που θα έρθουν για να επαναφέρουν την ισορροπία στον πλανήτη. Πολιτικές εξελίξεις, αθλητικά έκτροπα, καλλιτεχνικές ανησυχίες, καλεσμένοι σοκαρισμένοι που πείστηκαν να συμμετάσχουν, αλλά και όλα τα νέα από τον Άγιο Ελευθέριο, το Μονακό των Πατησίων οπου και διαμένει ο περιχαρής (όχι πάντα) ποδκάστερ.

Podtales

Γιατί αν δεν πενέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λένε! Το Podtales είναι το δικό μας σπίτι. Ιστορίες για να θυμάστε και να μοιράζεστε. Άνθρωποι που έχουν κάτι να μας πουν που αξίζει να κρατήσουμε, που έχουν κάτι να μας μάθουν μέσα από τη δική τους ζωή. Ιστορίες από τον χώρο του πολιτισμού, της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το Podtales στο mail σου!